System Shock povratak otpisanog?

System Shock RPG iz prvog lica nastao 1994 godine od strane “Looking Glass Technologies” cija je radnja smjestena na svemirsku postaju imena “Citadel”.Upravljate likom koji je po zanimanju haker cija je namjera pomrsiti racune umjetnoj inteligenciji izvan kontrole pod nazivom “Shodan”.

Shodan je zla umjetna inteligencija kojoj je namjera unistiti sve glavne gradove na Zemlji te postati nekom vrstom boga.

Radnja pocinje vasim buđenjem iz kome nakon cega saznajete da je “Shodan” preuzeo kompletnu kontrolu nad postajom pri cemu je cijela posada ubijena,pretvorena u bezglave mutante ili cyborge,a roboti koji su do jucer sluzili ljudima bivaju reprogramirani s namjerom da ubijaju sve sto se mice.

Igra je popracena neugodnom atmosferom koja se pojacava gotovo nepostojanom muzikom pri cemu razni pozadinski zvukovi skripanja,krikova,ispuha pare i sl dolaze do izrazaja pri cemu prednjaci jezivi robotizirani “Shodan-ov” glas.Također igra nema automatsku regeneraciju zdravlja pa ste osuđeni na skupljanje “dermalnih flastera” i “kutija prve pomoci” kao i na oprezno postupanje sa koristenjem raznog laserskog oruzja koje se uglavnom istrosi kad vam to najmanje treba(npr.kad vas okruzi horda mutanata).

Jedna od stvari koja mi se jako sviđa je ta da vas igra ne “vodi za ruku” vec morate sami skuziti put pomocu istrazivanja i otkljucavanja lokacija hakiranjem i rjesavanjem zagonetki pri cemu vam “Shodan” dodatno komplicira zivot zatvarajuci puteve i postavljajuci zamke.

 

Jedina stvar koju bi htio vidjeti promjenjenu je ta da oruzja ostavljaju rupe na trupu postaje koje bi onda propustale dio atmosfere,jer bi se tad stavio naglasak na koristenje raznog “hladnog oruzja” i otezalo igranje.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s