Football manager kraj dominacije?

Obavezno stivo za svakog pravog nogometnog fanatika koji preko Football manager-a moze preuzeti vođenje svog omiljenog kluba npr.Kamen ingrada iz Velike i umjesto propadanja u koje ga je dovela tadašnja uprava pametnim ulaganjima napraviti hrvatski Real Madrid kojim pokorava cijelu Europu.

Football manager je fransiza koju svakodnevno igra u prosjeku preko 30,000 igraca na Steam-u i redovito se nalazi među 10 najigranijih uopce.Da biste se uvjerili u ozbiljnost simulacije dovoljno je reci da su neki igraci postali “manageri” stvarnih klubova te da stotine klubova za skautiranje novih talenata koristi bazu igraca iz igre nadajuci se kako ce bas oni otkriti novog Messi-a.

U zadnje vrijeme programeri igre kako to obicno biva posustanu u entuzijazmu te pocnu zanemarivati zelje igraca shvacajuci da istu igru mogu prodati vise puta,ne trudeci se uvesti znacajnije promjene.S toga ne cudi bijes igraca koji zadnjim iteracijama igre uglavnom daju negativne ocjene i recenzije.

Sreca u nesreci je ta sto trenutno ne postoji bas nekakva alternativa pa su igraci primorani igrati to sto im se nudi dok eventualno ne ispliva nekakva dostojna zamjena.

Lista promjena koju bi htio vidjeti:

  • Mogucnost simuliranja svih liga istodobno jer netko poput mene obozava kupovati jeftine anonimuse iz slabijih liga koje kasnije preprodaje za vece svote.Npr.Global Soccer Manager ima tu mogucnost.
  • Pametnija umjetna inteligencija klubova kod kupovine igraca.Smijesno je vidjeti top klubove kako dovode ostarjele igrace iz lijevih liga ili dovode igrace tek tolko da nekog dovedu iako ih u rosteru vec imaju dovoljno.
  • Veci fokus na vođenje kluba bez neprestanih davanja izjava za novinare,pricanja sa igracima itd.
  • Veci utjecaj taktike na ishod igre jer najgori je osjecaj kad znas da je rezultat vec određen prije same utakmice.
  • Head to head mod-mod koji bi omogucio da 2 igraca izaberu klub i igrace te odigraju brzu utakmicu jedan protiv drugoga bez odigravanja sezone.
  • Utjecaj vremenskih uvjeta na igru
  • Odustajanje od serijskog modela izbacivanja igrice svake sezone
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s